Omstart.

 
Hej kära ni,
 
här har jag inte skrivit på år och dar känns det som... och anledning till det är för att det har gått riktigt dåligt med maten. Så jag har helt enkelt struntat i att ens försöka, som i sin tur har lett till att jag har gått upp 5,5 kg nu under sommaren. Vattenvikt är det inte heller, för skiten sitter verkligen. Jag ser att jag har gått upp. Det är liksom fett... riktigt fett, som har satt sig kring min kropp. Nytt alldeles farligt och främmande fett.
 
Jag har fått större lår, en aning putigare mage, och (det jobbigaste för mig) är att jag har fått rejäla kärlekshandtag och en hel del fett på ryggen. Får smått panik. Känner att jag inte trivs vid den här vikten alls, och att jag måste ta mig i kragen och göra något åt detta!
 
Därför bestämde jag förra veckan, att jag skulle köra en nystart den här veckan. Började igår (måndag den 3 de september), och än så länge har det gått bra! Det här är vecka nummer 1 och jag har beslutat mig för att sköta maten. Börja träna kommer jag göra nästa vecka, men just nu vill jag bara fokusera på att bromsa mina dåliga matvanor.
 
Det jag ska klara av att göra den här veckan är att inte äta några onyttigheter eller sötsaker alls. Jag tänker dock låta mig få unna något litet på lördag, men på resterande dagar så är det inget socker som gäller. Jag ska även försöka välja nyttiga alternativ framför onyttiga, och även begränsa mig till endast 1 lagom portion mat/måltid. Så att jag inte råkar överäta.
 
För tillfället väger jag 58 kg, det är min startvikt. Och målet är att väga 50 kg. Jag vill även börja träna mer, och få in det som rutin. För jag är verkligen inte en träningsmänniska. Jag avskyr verkligen att träna, tyvärr, men det ska jag försöka ändra på! Jag vill börja springa/gå på grupp träningar så att jag kan förbättra min kondition. Det vore urhärligt att kunna springa 5 km som om det vore ingen sträcka alls.
 
En till sak jag vill göra är att börja bygga muskler. Få en frisk, hälsosam och snygg kropp! Just nu känns det som om min kropp bara består av fett. Jag känner att konditionen ligger på botten, och samma gäller styrkan. Jag vill känna mig pigg, glad, stark och som om jag faktiskt kan gå upp för ett par trappor utan att känna att pulsen stiger. För så ska det inte vara! Jag vill kunna orka.
 
Mitt mål nu är att i snitt gå ner ½ kg i veckan. Då kommer jag nå min målvikt om 16 veckor vilket känns riktigt bra. Men jag ska försöka att inte se det här som ett 16 veckors projekt, utan som ett projekt att en gång för alla bli hälsosam! Nu i helgen ska jag försöka se till att skaffa ett gymkort så att jag kan börja träna 3-4 gånger i veckan! Ser faktiskt framemot det. ;)
 
Kram på er! 
 
 
 
 Kroppar jag stävar efter. Kram kram.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0